HomeGeschiedenis DirigentAgendaFoto'sBestuur NieuwsContactFilmpjes
Harmonie Aurora
Gevestigd in Woensdrecht

Onderstaand het muzikale levensverhaal van onze dirigent Wilfred Werkman.

Al vanaf de tijd dat ik het me kan herinneren ben ik geïnteresseerd in muziek. Ik vind het gewoonweg fascinerend hoe verschillende losse klanken samengevoegd kunnen worden tot mooie muziek en raak steeds weer verwonderd wanneer ik samen met anderen muziek mag maken.

Bij de plaatselijke harmonie heb ik mijn eerste klarinetlessen gevolgd om vervolgens na de muziekschoolperiode verder te studeren aan het conservatorium in Tilburg bij Piet Jeegers. Tijdens de klarinetstudie ben ik ook begonnen met het volgen van directielessen. Al bij mijn muziekschooltijd leidde ik regelmatig diverse ensembles bij gelegenheid en was ik vaste dirigent bij een aantal jeugdorkesten uit de regio. Hoofdvakles heb ik gevolgd bij respectievelijk Anne de Vries, Jan van Ossenbruggen en Jean-Pierre Laro. Bij laatstgenoemde heb ik mijn einddiploma (Tweede Fase) mogen behalen in samenwerking met de toenmalige Koninklijke Militaire Kapel te Den Haag. Gedurende mijn studie in Tilburg heb ik ook nog even orkestdirectie gestudeerd bij André Vandernoot, destijds dirigent bij het Brabants Orkest. Ook heb ik bij enkele concerten Jac van Steen mogen assisteren bij diverse projecten. Daarnaast heb ik diverse ensembles geleid bij eindexamenprogramma's. Bij het WMC in Kerkrade heb ik de dirigentencursus gevolg bij Ronald Brown.

Na mijn studies ben ik blijven dirigeren bij diverse harmonieorkesten, maar ook bij diverse jeugdorkesten en ben ik als zodanig ook medeverantwoordelijk geweest voor de jeugdopleidingen. In mijn loopbaan als dirigent heb ik tot nu toe al vele heel diverse projecten mogen leiden, van musicalmuziek tot orgelconcert en van concours op het hoogste amateurniveau tot swingende jazzmuziek en alles wat daar tussenin zit. Concerten in samenwerking met onder andere Gerard van Maasakkers , Frank Groothof, Ernst Daniël Smid, Petra Berger en Tony Neef.

Al heel mijn leven staat MUZIEK centraal en wat is er nu mooier om deze passie te delen met anderen?

HomeGeschiedenis DirigentAgendaFoto'sBestuur NieuwsContactFilmpjes